Författare

Förskoleklassen, Skee skola

Vi är många elever i vår klass.
25 barn.
Vi älskar att göra fina pyssel och vi tycker så mycket om att titta på Bokstavslandet. Vi har jättemånga bokstäver i vårt klassrum och kanske det kan bli en bokstavsaffär när vi målat dem i fina färger. I bokstavslandet har de också ett Ordförråd, ett ställe där man kan hämta ord man behöver.  Det vill vi också ha.
Fast vi har ett bra ordförråd säger fröken…
 
Vi tycker också väldigt mycket om sagan som vi skriver tillsammans med andra barn i olika skolor och vi väntar och längtar till varje nytt kapitel.
Hoppas ni gillar vårt kapitel.
Hej då från alla oss i Skee förskoleklass!

Klass 5-6, Rossö skola

Vi som har skrivit kapitlet 5-6 på Rossö.
Vi är 10 killar och 5 tjejer.
På rasterna brukar vi spela fotboll och basket.

Det ordet vi skulle ha med var en fiende

Klass 5b, Odelsbergsskolan

Hej!

Vi är en tävlingsinriktad klass på 19 elever. Vi gillar att ha roligt tillsammans och vi har alltid något att göra. Vi har många intressen, ett av dem är att rita och skriva. När det nu var vår tur att skriva tyckte vi att 300 ord var för lite eftersom vi tycker om att skriva långa härliga sagor.

Klass F-2, Rossö skola

Vi tycker om att göra hänga gubben, vi gillar att jobba med matteboken, vi tycker om att ha idrott och framförallt spökboll. Vi tycker om att läsa och vi tycker att det har varit roligt att följa och skriva stafettsagan.

Klass 2, Mellegårdens skola

Hej!

Vi går i klass 2 och är 17 elever. Vår skola är Mellegården. Vi är 13 tjejer och 4 killar. Vi gillar att pyssla, rita, sjunga och bada. På rasten brukar vi leka under hökens vingar kom, vinken och spela bandy. Vårt uppdrag i berättelsen var en magisk dryck.

Klass 3, Skee skola

Hej!
Vi är en klass med 25 elever. Vi tycker att det är roligt att gå i klass tre. Vi gillar att använda iPads. På rasterna spelar vi gärna King, fotboll, och leka i skogen. Vi gillar sport och många håller på med olika ämnen på fritiden. Vårt favoritämne är elevens val.
Vårt uppdrag i berättelsen var ett hot.

Klass 2, Bojarskolan

Vi är 29 elever i klassen – 17 flickor och 12 pojkar. Vi är bra på att göra saker tillsammans med alla i klassen, oavsett om det är killar eller tjejer. Vi leker tillsammans på rasterna och jobbar tillsammans i klassrummet och alla i klassen får vara med.
Vi gillar att jobba på våra I-pads och att ha idrott och slöjd.
På fritiden är det många av oss som håller på med någon sport, t.ex. innebandy, hockey, fotboll, dans, ridning och handboll.
Vi skulle ha med en historisk person.

Klass 3-4 Mellegårdens skola

Vi är 7 tjejer, 3 som går i trean och 4 som går i fyran, och 9 killar, 4 som går i trean och 5 som går i fyran. VI gillar musik, youtube, idrott och hälsa, biologi, slöjd, bild och att jobba med iPads. Vi gillar inte matte och engelska. På rasterna gillar vi att leka smiskleken, tornkull, att leka häst och på vintern tycker vi om att åka pulka. Vi är ett glatt gäng med mycket energi, men ibland blir vi lite stökiga.

Vårt uppdrag var att ta med ett återseende.

Förskoleklassen, röd grupp, Odelsbergsskolan

Vi är 18 stycken i vår klass varav fyra är tjejer och 14 är killar. Pärla, rita och matte tycker vi är extra roligt i vår klass. Vi fick ledtråden en tävling och det var spännande att få ta det av skrivandet i berättelsen.

Hälsningar förskoleklassen på Odelsbergsskolan, röd grupp.

Klass 4, grön grupp, Bojarskolan

Vi är nio killar och fyra tjejer. De flesta av oss gillar idrott, till exempel hockey, fotboll, parkour och konståkning. Vi är bra på att hitta på berättelser. Vi är schyssta mot varandra och tycker att det är viktigt att vara snälla. Vårt uppdrag var att ha med ett främmande språk i kapitlet.

Klass 4/5/6 Tjärnö skola

Hej Alla!
Det är 12 elever i vår klass, 7 killar och 5 tjejer. På rasterna gillar vi att spela king, fotboll eller pricken. Vi fick ordet norrsken och vi tyckte det var jättekul att skriva ett kapitel!

Hälsningar Klass 4/5/6 på Tjärnö

Sjöhästens förskoleklass, Bojarskolan

Vi som har skrivit dagens kapitel går i Sjöhästens förskoleklass på Bojarskolan. Vi är ett härligt gäng som tycker att det är viktigt att alla får vara med. Vi är väldigt pyssliga och så tycker vi om att lära oss om bokstäver. Spela spel tycker vi också är roligt. Det ska bli spännande att få läsa om hur boken kommer att sluta.
Vårt uppdrag var att ha med en farmor eller en mormor.

Klass 5 A, Odelsbergsskolan

Vi är en rolig klass med mycket humor och vi gillar att skratta. 17 stycken är vi just nu. 8 tjejer och 9 killar. Alla i klassen idrottar så vi är en sportig klass med många aktiviteter på fritiden som fotboll, tennis, handboll, ridning, simning, friidrott, löpning, gymnastik, cross och hockey. Många av oss spelar också instrument, sjunger och dansar. Åka longboard är också populärt liksom att träffas på Vallen och lira boll.
I klassen umgås vi alla med alla. Vi har bra kamratskap och tar hand om varandra.
Matte och att skriva texter gillar vi skarpt, speciellt på våra iPads. Även att läsa böcker är populärt.
Kahoot och Nomp sysslar vi med regelbundet. På rasterna brukar vi för det mesta spela fotboll, king och pingis.
Vi har nyss avslutat ett stort tema-arbetsområde med djur och växter i havet, miljöproblem, hållbart fiske och vad vi kan göra för att vara rädda om naturen.
Vårt uppdrag var att ha med att någon blev lurad.

Klass 4, Rossö skola

Vi som har skrivit dagens kapitel är klass 4 på Rossö skola. På rasterna gillar vi att hoppa hoppstyrlta, spela basket  och fotboll, gunga och leka med kompisar. Det var kul att vara med i Strömstadstafetten. Ordet som vi skulle ha med var karta.

Förskoleklassen, Mellegårdens skola

Vi är en förskoleklass med 14 glada barn! Vi är 7 tjejer och 7 killar. Vår skola heter Mellegården och här är det toppen tycker vi. Vi tycker mycket om att rita ( några av oss) och några gillar att bygga med lego och plus- plus. På rasterna cyklar vi eller leker jagelekar.

Vårt uppdrag är ett oväder.

Klass 1 A, Odelsbergsskolan

Vi är en klass 1:a på Odelsbergsskolan. Vi är 21 elever i vår grupp. Vårt uppdrag var att få med en biljakt och något mystiskt. Vi är en pratig och härlig grupp. Vi tränar mycket på att slappna av och lyssna. Vi lär oss saker varje dag.

Klass 4, Valemyrsskolan

Vi är en glad och lite sprallig klass på 20 elever, 10 tjejer och 10 killar. Vi gillar att samarbeta och vi är en mycket sportig klass. Vi gillar att spela King, basket, fotboll, bordpingis, leka jage och att vara uppe i berget på rasterna.

På idrotten gillar vi att spela brännboll, doppboll och leka Alibaba och piraternas land.
Vi gillar att läsa böcker och jobba med våra Ipads, där vi kör Nomp och quiz på Kahoot.

Vårt uppdrag var ”något borttappat”.

Klass 5, Valemyrsskolan

Hej!

Klass 5 på Valemyr är en klass på 19 elever i dagsläget. Vi är 8 tjejer och 11 killar. Vi gillar att spela King, fotboll, bordpingis och basket på rasterna. Vi är en rätt så sportig klass och vi gillar att hålla igång. Vi har en fantastisk skolgård med berg där vi kan leka och klättra. Vi gillar att hålla på med våra Ipads och att göra quiz på Kahoot.

Vi gillar att ha idrott och vår fröken kör hårt med oss 😉 Vi gillar också att läsa och att få besök av Lise-Lotte när hon har bokprat för oss. Såklart gillar vi också när vi får författarbesök, som vi ska få nästa vecka 🙂

Just nu håller vi på med att bygga konstruktioner till Rädda Ägget, vilket vi tycker är superkul. Vi ska åka till Chalmers den 17/11 och vi hoppas såklart att våra skapelser kommer att hålla och att äggen är hela när vi öppnar konstruktionerna.

Vårt uppdrag är att ha med ”ett litet djur” i vårt kapitel. ​

Klass 6 Omega, grupp Mare, Odelsbergsskolan

Vi är en stor klass, 52 elever, som heter OMEGA på Odelsbergsskolan.
OMEGA består av två grupper: Alfa & Beta. Utöver dessa delas vi in i ytterligare tre grupper: Ocean, Deti och Mare.
Vi jobbar ganska ofta tillsammans som Omega, alltså alla tillsammans, men oftast är vi i Alfa & Beta.
Vi älskar att läsa och går ofta till biblioteket och lånar nya böcker. Vårt senaste bibliotekskvitto var över 2 meter långt!
Vi gillar att leka balansbrottning, burken, basket och fotboll på rasterna. Vår klass är ganska sportintresserade och många håller på med flera idrotter, såsom fotboll, handboll, innebandy, ridning, hockey, dans mm.

Äntligen var det vår tur att skriva! Vi är den tredje och sista gruppen i klass Omega som får skriva ett kapitel. Vi tycker att det var roligt och kul att skriva. Vi hade i uppdrag att ha med en flaskpost. Vi var väldigt eniga i gruppen och det var inte svårt att komma på idéer och få ihop vårt kapitel. Hoppas ni tycker om det. Nu ser vi fram mot fortsättningen och avslutningen av boken. 🙂

Klass F-3, Tjärnö skola

Hej!

Vår klass är en blandad klass med elever från F-klass till klass tre. I klassen är vi fjorton elever. I f-klass går det fem elever, i klass 1 är det tre, i klass två finns bara en elev och i tredje klass är det fem elever. På rasterna tycker vi om att spela King, hoppa hopprep, klättra i björken och leka vid bäcken. På lektionerna tycker vi om att arbeta med ipads och klass F-1 tycker om att göra uppdrag via elevspel, NOMP och Zcooly. Klasserna 2-3 gillar att göra presentationer med hjälp av Keynote, Powerpoint och Piccollage.

Vår klass är bra på att använda våra ipads men vi är också bra på att sjunga, dansa och spela teater. Sist men inte minst älskar vi idrott och är framförallt bra på olika bollsporter.

Vårt uppdrag var att skriva om en ryggsäck.

Klass 3, Bojarskolan

Vi tycker om att leka Burken och vi spelar handboll på rasterna. Om någon går ensam så frågar vi dom om dom vill vara med.
Vi tycker om Scratch JR på tekniken och vi tycker även om att läsa.

Ordet var: Svart hål

Förskoleklassen, Skee skola

Vi är många elever i vår klass.
25 barn.
Vi älskar att göra fina pyssel och vi tycker så mycket om att titta på Bokstavslandet. Vi har jättemånga bokstäver i vårt klassrum och kanske det kan bli en bokstavsaffär när vi målat dem i fina färger. I bokstavslandet har de också ett Ordförråd, ett ställe där man kan hämta ord man behöver. Det vill vi också ha.
Fast vi har ett bra ordförråd säger fröken…

Vi tycker också väldigt mycket om sagan som vi skriver tillsammans med andra barn i olika skolor och vi väntar och längtar till varje nytt kapitel.
Hoppas ni gillar vårt kapitel.
Hej då från alla oss i Skee förskoleklass!

P.S Vårt uppdrag var mystiska ljud. D.S

Klass 1, Tisdagsgruppen, Bojarskolan

Vi är elva stycken som tycker det är viktigt att ha kul, roligt, lyssna och inte bråka med varandra.

Vi håller på att bli stjärnläsare, matte är ett favoritämne och snart ska vi bli experter på broar.

I vår del av berättelsen skulle det finnas med en soldriven buss.

Klass 3, Ädelstenarna, grupp Smaragderna, Odelsbergsskolan

Hej alla läsande vänner!

Vi som skriver idag går i 3:an på Odelsbergsskolan. Vi är 54 elever som går i 3:an, vi kallar oss för Ädelstenarna, Men idag är det gruppen Smaragderna som skriver. Vi är 19 elever, och vår lärare heter Karla. På fritiden går några på dans, innebandy, bandy, hockey, fotboll och handboll, vi är en sportande klass! På rasterna tycker vi om att spela Burken tillsammans. Vi börjar varje morgon med att läsa, och det tycker vi om!

Vårt uppdrag var att bagaget skulle försvinna, den var lite klurig, men det var kul!

Kommentera gärna!

Tack och hej, hoppas att vi ses!

Klass 2, grupp Solarna, Odelsbergsskolan

Vi är en klass med 41 elever och i vår grupp är vi 20 stycken. Vi tycker att det är roligt att gå i skolan, det bästa är när vi får arbeta md våra iPads, räkna matte och ha engelska!

Solarna är en klass där vi är snälla mot varandra och alla får vara med och leka!

Klass 2, Skee skola

Vi är 13 pojkar och flickor som gillar engelska och rast. På rasterna gillar vi att leka i vår härliga skog.

Vi är bra på att hitta på saker och är grymma på att fantisera. Vi har blivit bra på att jobba på lektionerna.

Vårt hemliga uppdrag som vi skulle ha med var en historisk plats.

Fk-klass 3, Kosterskolan

Hej
Vi är en klass på nio elever. En elev i fk, tre elever i åk ett, två elever i åk två och tre elever i åk tre.
Vi är en grupp som tycker om att hitta på egna lekar. Vi tycker också om att prata, skriva och berätta.
Att måla bilder till våra berättelser är kul.

Klass 1, Onsdagsgruppen, Bojarskolan

Vi är klass 1 onsdagsgruppen på Bojarskolan. Vi är tretton stycken som tycker livet är toppen, speciellt på rasterna. Att ha kul och roligt är viktigt och det har vi när vi får hålla på med våra paddor och att greja med ”mitt hav” Vi är bra på att läsa, särskilt på kinesiska(gruppläsning).

Det var väldigt roligt att skriva och vi blir väldigt glada om ni kommenterar. Vårt uppdrag var att ha med en HEMLIGHET.

Klass 6, Omega grupp Deti, Odelsbergsskolan

Vi är en stor klass, 52 elever, som heter OMEGA på Odelsbergsskolan. OMEGA består av två grupper: Alfa & Beta. Utöver dessa delas vi in i ytterligare tre grupper: Ocean, Deti och Mare. Vi jobbar ganska ofta tillsammans som Omega, alltså alla tillsammans, men oftast är vi i Alfa & Beta. Vi älskar att läsa och går ofta till biblioteket och lånar nya böcker. Vårt senaste bibliotekskvitto var över 2 meter långt! Vi gillar att leka balansbrottning, burken, basket och fotboll på rasterna. Vår klass är ganska sportintresserade och många håller på med flera idrotter, såsom fotboll, handboll, innebandy, ridning, hockey, dans mm.

Vårt uppdrag var att ha med något kladdigt. Det var lite svårt att komma överens och enas när vi skulle skriva, men det har också varit väldigt roligt. Vi har längtat efter att det skulle bli vår tur, man blev lite sugen när de andra i vår klass skrev sitt precis i början. Nu tycker vi att det blev ett bra kapitel, även om det gick lite trögt i början.

Klass 4, Odelsbergsskolan

Vi är klass 4 på Odelsbergsskolan. Vi gillar att spela 9-mannaking, fotboll, basket och att leka burken på rasterna. Vi gillar också slöjd, musik och att skriva berättelser. Vårt uppdrag är att ha med en solförmörkelse

Klass 1, Mellegårdens skola

Vi är 17st glada 1:or som går på Mellegårdens skola. Vi tycker om det mesta men allra bäst är rasterna. Vi är bra på matte och idrott. Vårt hemliga uppdrag var att ha med en sång.

Klass 3, Safiren, Odelsbergsskolan

Vi går i årskurs 3 på Odelsbergsskolan och vår grupp heter Safiren. Vi gillar att mysa och är experter på att läsa. På rasterna spelar vi fotboll, leker Vinken, kurragömma, spelar King, spelar handboll, gungar och leker i sandlådan. Vi gillar att göra saker tillsammans.

Förskoleklass, Gul grupp, Odelsbergsskolan

Hej!
I vår gula grupp går det 21 elever och de är spralliga, glada, positiva och tycker mycket om att leka.
De är bra på att fantisera, rita och tycker mycket om högläsning, så de längtar till att höra hela berättelsen.

Klass 4, Odelsbergsskolan

Vi som har tagit över stafettpinnen idag är klass 4 på Odelsbergsskolan. Vi gillar att ha gymnastik och vi spelar ”king” på rasterna. Vi gillar att se på teater och mysa med klassen. Vårt uppdrag i berättelsen är att ha med en nyckel.

Klass 3, Rossö skola

Vi är en klass på 11 elever som gillar att vara ute både för att lära och leka. Vi är duktiga på att fantisera och skriver gärna egna berättelser. På rasterna giller de flesta att gunga, spela pricken och jagelekar.
Ordet som vi fick var soluppgång.

Klass 3, Valemyrskolan

En klass som är duktig på att simma och röra på sig på olika sätt både med att göra volter och att röra sig till musik. Klassen är även bra på att använda sina Ipads till att forska med om olika saker både till slöjdprojekt och ta reda på saker som rör djur och natur. Sist men inte minst, så är vi duktiga på att spela teater. 🙂

Klass 6, Skee skola

Vi är 18 elever. 12 tjejer och 6 killar. Många av oss gillar sport och har aktiviteter på eftermiddagar och kvällar. På rasterna spelar vi King och fotboll. Vi tycker det är spännande att vara med i Strömstadstafetten. Orden vi fick var visum och pass. Ordet visum var det inte många som kände till, men det gör vi nu! 😉

Klass 6 Omega, grupp Ocean, Odelsbergsskolan

Vi är en stor klass, 52 elever, som heter OMEGA på Odelsbergsskolan. OMEGA består av två grupper: Alfa & Beta. Utöver dessa delas vi in i ytterligare tre grupper: Ocean, Deti och Mare. Vi jobbar ganska ofta tillsammans som Omega, alltså alla tillsammans, men oftast är vi i Alfa & Beta. Vi älskar att läsa och går ofta till biblioteket och lånar nya böcker. Vårt senaste bibliotekskvitto var över 2 meter långt! Vi gillar att leka balansbrottning, burken, basket och fotboll på rasterna. Vår klass är ganska sportintresserade och många håller på med flera idrotter, såsom fotboll, handboll, innebandy, ridning, hockey, dans mm.

Vi som har skrivit kapitel 3 är grupp Ocean. Vi tyckte det var väldigt spännande att få  skriva ett kapitel, men det kändes också svårt. Det var lite pirrigt att skriva precis i början av boken, då visste man inte riktigt hur det skulle bli… Nu efteråt tycker vi att det blev väldigt bra och vi känner oss nöjda! Vi hade i uppdrag att ha med en superkraft

Klass 4, gul grupp, Bojarskolan

Vi är tio killar och fyra tjejer. De flesta av oss gillar idrott och vi är bra på att hitta på berättelser. Vi är schyssta mot varandra och tycker att det är viktigt att vara snälla. Vi fick i uppdrag att ha med en portal i vårt kapitel. Vi har beskrivit hur Manna passerar igenom en portal utan att använda ordet i texten.

 

13 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lena arulf
  Sep 08, 2015 @ 21:08:55

  Ska bli väldigt spännande att få följa med på den här resan!

  Gillad av 1 person

  Svara

 2. Gunilla Sjöström
  Sep 18, 2015 @ 17:50:07

  Härligt och inspirerande ska det bli! Och nu är det snart dags!

  Gilla

  Svara

 3. Anonym
  Sep 21, 2015 @ 09:22:19

  Vilken fin inledning! Vad spännande det ska bli!

  Gilla

  Svara

 4. Silje Evertsson
  Sep 21, 2015 @ 11:18:34

  Vilken bra inledning! Vi ser verkligen fram emot fortsättningen imorgon 🙂

  Gillad av 1 person

  Svara

 5. Ann-Mari Nielsen
  Sep 21, 2015 @ 17:46:30

  Det här ser lovande ut. Längtar efter fortsättningen.

  Gillad av 1 person

  Svara

 6. Agneta
  Sep 23, 2015 @ 12:16:42

  Det var en väldigt bra inledning. Det ska bli kul att få fortsätta skriva på denna berättelse. Hälsningar klass 3 på Bojar,

  Gilla

  Svara

 7. Olivia bojarskolan 4
  Sep 24, 2015 @ 08:29:53

  Den var väldigt spännande😄och bra

  Gilla

  Svara

 8. Ludvig Werling Omega
  Sep 24, 2015 @ 12:51:52

  Kom igen nu Odelsberg! Fortsätt nu på den här spännande berättelsen! 😀

  Gillad av 1 person

  Svara

 9. Anonym
  Sep 24, 2015 @ 12:55:01

  Jätte bra😙👌👍👏🏿👏🏻

  Gilla

  Svara

 10. Eva Hoffström
  Sep 24, 2015 @ 17:23:49

  Underbart! Så kul att följa berättelsen och också att läsa hur ni presenterar er 🙂 Lycka till!

  Gilla

  Svara

 11. Anonym
  Nov 12, 2015 @ 11:18:02

  Underbart jobbat,mycket spännande😱

  Gilla

  Svara

 12. Trackback: Kapitel 30 | Strömstadstafetten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: