Kapitel 47 – Ett lyckligt slut

Med fladdrande näsvingar försöker björnen väcka Jonas genom att buffa honom i sidan. Lite av björnens andedräkt slinker in i flöjten som Jonas har i jackfickan. Den vackraste melodi börjar ljuda och Jonas sveps framåt i ett magiskt sken. Trots att han är omedveten om vad som sker märker han att hans hand hugger tag i en annan hand och plötsligt står han och Manna på Djurgårdensvägen. Genom ett öppet fönster kan han höra sina föräldrar prata med Mannas pappa.

– Arkeologer och uppfinnare har tydligen en hel del att prata om trots att arkeologi handlar om vad som hänt förr i tiden och uppfinnare jobbar med sånt vi kan behöva i framtiden, säger Jonas och börjar gå Djurgårdensvägen fram.

– Ja, de kommer nog att sitta och prata i flera timmar, så vi har gott om tid, svarar Manna och skjuter iväg bollen med ett hårt skott rätt i krysset av målet vid fotbollsplanen i slutet av vägen. Du får stå i mål, Jonas!

-Jag är hellre målväktare än tidsväktare, skriker Jonas och springer in i målet.

Efter att de träffats på riktigt och inte bara i tidsväktarnas och drömmarnas värld kände Manna och Jonas att de hörde ihop och att de skulle vara vänner för livet. De hade upplevt så mycket tillsammans som ingen annan någonsin skulle förstå, inte ens deras föräldrar. Under en kort tågresa på några timmar hade de med hjälp av tidsklockan och flöjten färdats genom öknen, djungeln, havet och luften och de hade varit på flera platser i Sverige och världen i nutid och i historisk tid.

Manna fångar bollen som Jonas passar ut till henne och lägger den på straffpunkten. Hon står stilla med händerna på höfterna och säger fundersamt:

– Jag undrar om vi någonsin kommer att se det starka ljuset och uppleva snurrigheten igen?

– Skulle du vilja det? undrar Jonas.

Anette Aronsson

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Rubinen
    Dec 16, 2015 @ 08:47:57

    Det var en lång händelserik saga med ett bra slut!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: