Kapitel 45

Plötsligt ser dom en stor regnbågsfärgad noshörning som tur är har Kent sommarjobbat på Skansen som noshörningstämjare. Kent närmar sig noshörningen med försiktiga steg. Manna och Jonas följer långsamt efter. Då utbrister noshörningen.
-jag har goda avsikter hoppa upp på min rygg så tar jag er till skatten. Manna, Jonas och Kent hoppar upp på noshörningens rygg.

Efter en kort stund kommer dom fram till en kristallgrotta som vaktas av en spindelapa. Noshörningen stångar iväg spindelapan så han landar i ett intilliggande träsk. Snabbt springer dom in i grottan och ser en liten guldfärgad kista. Kent öppnar kistan och i kistan ligger det en splitter ny tidsklocka.

De tar med sig tidsklockan ut till noshörningen. Noshörningen säger:
– Hoppa upp på min rygg så drar vi! Sen så ser dom det vita skenet och så är dem tillbaka på tåget. Dom sitter i kupén och äter sina svettiga ostmackor. Då får de till sin fasa se att noshörningens färger börjar blekna. Då inser de att han är deras fiende, en tidsväktare.

Tidsväktaren inser att han är avslöjad. Han tar klockan och springer in på toaletten och låser. Manna, Jonas och Kent springer efter. Då hör de ett fönster krossas. De förstår att han har klättrat upp på taket. Jonas springer fram till lokföraren och skriker: STOPPA TÅGET!

Klass 5-6, Rossö skola

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Rubinen
  Dec 11, 2015 @ 10:57:07

  Bra fantasi och välskrivna repliker!

  Gilla

  Svara

 2. Rubinen
  Dec 11, 2015 @ 10:58:45

  Well done…. och ni har skrivit en bra fortsättning på sagan!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: